Våra behandlingar

Vi erbjuder lagningar, akuttandvård, tandhygienbehandling, kronor och broar, implantat, fasader med mera. Våra tandblekningar är mycket populära och erbjuds till mycket bra priser. Vi erbjuder en tandblekningsmetod, skräddarsydd blekskena där du själv bleker dina tänder enkelt och säkert hemma.

Undersökning

Innan vi påbörjar en behandling utförs en undersökning och ett kostnadsförslag tas fram. Undersökningen innebär att vi letar efter hål och eventuella dåliga fyllningar som behöver bytas ut. Vi kontrollerar också tandkött, tunga och gom.

Vi röntgar också för att få en heltäckande bild av din tandstatus. Vi använder oss av den senaste digitala röntgentekniken, som gör att vi snabbt får upp bilderna på en bildskärd som även patienten kan få se.

Efter undersökningen ställer vi en diagnos och berättar för dig vilken tandvård du är i behov av. Du får också ett kostnadsförslag som du gärna får jämföra med andra tandläkares kostnadsförslag.

 

Lagning

Vi utför vi olika typer av lagningar, beroende på vad som passar den enskilde patienten bäst. Om patienten vill bedövar vi, vilket ger en helt smärtfri lagning. Vi börjar med att ta bort all karies från den angripna tanden, sedan fylls hålet med ett kompositmaterial i samma färg som tanden. Fyllningen putsas och anpassas så att bettet känns bra. Vi byter även ut fyllningar vid behov.

 

Tandblekning

Alla människor har olika grundfärg på tänderna. En rätt genomförd tandblekning kan ge vitare tänder och ett vackert leende. Vi erbjuder två olika metoder för tandblekning. Den ena metoden är en successiv hemblekning med specialgjutna tandskenor för dig. Du bleker tänderna själv hemma under några nätter medan du sover. Den andra metoden är en klinikblekning där vi laserbleker dina tänder medan du sitter i en tandläkarstol. Med denna metod blir dina tänder blekta direkt.

 

Rotbehandling

Rotbehandling på en tand behöver utföras om hålet i tanden blivit så djupt att pulpan skadats. Bakterier som tränger ner i tanden via hålet kan döda pulpan. En rotbehandling kräver oftast fler än ett besök hos tandläkaren. Vid det första tillfället avlägsnas all karies och rotkanalen öppnas upp för att ta bort tandpulpan. Rotkanalen fylls sedan igen med ett bakteriedödande medel. Vid nästa besök fylls tanden med ett material som ersätter död vävnad, det går till på ungefär samma sätt som när man lagar en tand. När du rotfyllt en tand måste det även göras en kompositfyllning på kronan alternativt en porslinskrona.

 

Vanliga frågor från våra patienter

Har ni patientförsäkring?
Ja, vi har patientförsäkring. Alla patientmottagningar måste ha patientförsäkring, både den privata tandvården och Folktandvården.
Kan man betala med kontokort?
Ja, vi tar emot de vanligaste kontokorten som VISA och Mastercard
Kan man få akuttid?
Ja vi har akuttider varje dag. Väntetider kan förekomma. Vänligen kontakta oss per telefon.
Gäller tandvårdsförsäkringen hos er?
Ja, vi är anslutna till försäkringskassan.
Hur bokar man tid?
Ring oss på 08- 641 7311.